OKULUMUZDA BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI

 bilişimbilişim
2007  yılında açılan bölümümüz eğitim, öğretim ve  donanım bakımından her geçen yıl kendini yenilemiş, modern ve çağdaş bir yapıya  sahiptir. Bölümümüzde Teknolojinin son imkanları  kullanılmaktadır. Eğitimde daima ileri  felsefesi ile hareket ederek bugün ZİLE’nin  en iyi ve en donanımlı Bilişim Teknolojileri  Bölümlerinden bir tanesi haline gelmiştir.

           
Bölüm olarak amacımız; günlük hayatımızda ve  iş dünyasının vazgeçilmez bir parçası olan bilgisayar alanında, yazılım ve  donanıma hakim; öğrencileri geleceğe ve ülke ekonomisindeki yeni yerlerine  hazırlayacak, bilgisayar teknolojilerini kullanabilen, evrensel bir ülke olma  yolunda önemli adımlar atan, iyi kararlar verebilen ve bu kararlara  katılabilmek için, genel ve teknolojik anlamda usta birer  okur-yazar olması sağlamak ve Bilişim Teknolojileri alanında İş edinebilmelerini sağlamaktır.

Bilişim Teknolojileri Alanımız Anadolu Meslek Lisesi  ve Meslek Lisesi olmak üzere iki  kısımdan oluşmaktadır.
Her iki kısımda eğitim süresi 4 yıldır. Anadolu Meslek Lisesinde ki  öğrencilerimiz bilişim bölümüne ilköğretim sonunda yapılan SBS sınavı ile gelebilmekteler..  Meslek  Lisesinde  9. sınıf dersleri tüm  öğrencilerimizde ortaktır. 9. sınıfı bitirmiş öğrenciler başarı durumlarına ve  tercihlerine göre Bilişim Teknolojileri Bölümüne geçebilirler.

Bölümümüze ait tam teşeküllü 1 adet bilgisayar laboratuarı bulunmaktadır. Ancak gerektiğnde okulumuzda bulunan  diğer 3 labaratuvarda kullanabilmektedir. Tüm bilgisayar laboratuarlarında 16+17+13+16 olmak üzere toplam 62 adet  bilgisayar bulunmaktadır. Bilgisayar laboratuarımızda network alt yapısı kurulu  olup internet ortamına girişi sağlanmıştır. Derslerde her öğrenci bir  bilgisayarda çalışabilecek durumdadır. Bölümümüz gerek bilgisayar sayısı  gerekse eğitimi destekleyen çevre üniteleri olarak yeterli konumdadır.         

Bölümümüzde MEGEP kapsamında Bilişim Teknolojileri alanı altında  öğrencilerimizin tercihlerine göre, şuan okulumuzda ;
Mevcut olan dallar:
* Web Programcılığı
* Veri Tabanı Programcılığı                           

 Alanda yer alan tüm dallara yönelik ortak  dersler ağırlıklı olarak 10 ve 11. sınıfta  verilmektedir.  

12. sınıfta öğrencilerimizi okulda iken iş hayatına hazırlayan Beceri  Eğitimi Dersi verilmektedir. Bu eğitimde öğrencilerimiz haftanın üç günü iş  yerlerine giderek Sigortalı olarak ve  belli bir ücret karşılığında çalışarak pratik hayata hazırlanmaktadır.